Jakten på den superdyktige programmereren

30. mai, 2014

Hverdagen i en virksomhet som driver med internettrelaterte ting og tang innebærer nå og da kinkige oppgaver som det virker umulig å løse. Denne historien er ikke lang, men den er finfin fordi den starter med et problem og slutter med en løsning.

Skrevet av Alf Tore Meling

I de siste ukene har jeg slitt med å finne en løsning på et HTML-problem. Løsningen var viktig for meg og et prosjekt jeg er ansvarlig for. Etter en del henvendelser var jeg i ferd med å gi opp. Tilbakemeldingene jeg fikk tydet på et uløselig problem.

Som et siste forsøk publiserte  jeg følgende melding på min private facebookprofil og i en lukket facebookgruppe.

Skjermdump av facebookmeldingen. Meldingseksten er som følger:  Hei, alle! Jeg leter etter en person som er eksepsjonelt dyktig i nåtidens scriptbaserte og komplisert HTML-koding. Mulig det finnes en håndfull personer i Norge som er på nivået jeg søker. Hvem er det? Oppgaven er morsom for den som liker og har forutsetning for å løse noe som har vanskelighetsgrad på et nivå der de som normalt regnes blant de dyktige vil gi opp etter få minutt. Setter pris på tips! På forhånd takk!

Denne meldingen ble publisert, tidlig formiddag søndag 25. mai, på min private facebookprofil og i en lukket facebookgruppe.

Dette var søndag formiddag og det gikk ikke lang tid før jeg fikk tips og henvendelser om en håndfull med superdyktige programmere. Av disse kontaktet jeg følgende fire personer (her i alfabetisk rekkefølge):

  • Rolf-Ivar Buerengen / Sempro
  • Thomas Naper / Porsgrunn kommune
  • Victor Sanchez Barrera / Skalar
  • Vidar Seland / Iteo

Samtlige av disse fikk en tosiders brief, i 10-tiden, tirsdag 27. mai og problemet var løst raskt og allerede kl. 11.45 sendte jeg e-post, til de andre tre, om at problemet var løst.

Det var Thomas Naper som umiddelbart snudde seg rundt og løste problemet. Thomas Naper er eKommunikasjonsrådgiver i Porsgrunn kommune. Her er han:

Thomas Naper, eKommunikasjonsrådgiver i Porsgrunn kommune.

Thomas Naper er eKommunikasjonsrådgiver i Porsgrunn kommune. Her ser vi han foran Porsgrunn kommunes innovative innbyggerportal.

Snipp snapp snute, da var denne historien over. Tusen takk til Vidar, Victor, Rolf-Ivar for topp service, og ikke minst tusen takk til Thomas som løste problemet så raskt at de andre tre såvidt rakk å åpne briefen :-)

Vennlig hilsen
Alf Tore Meling
I all offentlighet
417 63 473

30. mai, 2014