Hvilken kommune er landets aller beste facebookkommune?

17. oktober, 2013

Etter å ha observert, kartlagt og formidlet Kommune-Norges bruk av sosiale medier i drøyt tre år får jeg ofte spørsmål om hvilke kommuner og fylkeskommuner som er landets aller beste. Mitt svar på dette er at jeg ikke har noe svar  – fordi det avhenger av så mangt og fordi det varierer over tid. For de som ønsker å finne det de vil kalle landets aller beste kommune anbefaler jeg å starte med å ta en grundig kikk på de helhetlige offisielle facebooksidene til de 25 kommunene som listes opp i dette innlegget.

Alf Tore MelingSkrevet av Alf Tore Meling, strategi- og kommunikasjonsrådgiver i det uavhengige kommunikasjonsbyrået I all offentlighet. Alf Tore Meling er medforfatter av bøkene Sosiale medier i all offentlighet (2011) og Krisekommunikasjon 2.0 (2012) samt medforfatter av KS sitt Veikart for sosiale medier i Kommune-Norge (2012). I 2011 etablerte han Eksempel kommune. TjenesterMediaFagbloggE-postTwitterLinkedIn.

 

Tankegang

Dette innlegget er beregnet på de som ønsker å fordype seg i Kommune-Norges bruk av sosiale medier. For å forstå tankegangen dette innlegget bygger på må du kjenne prinsippene for NM i Facebook for Kommune-Norge og hele Kommune-Norges facebookrapport der landets 264 kommuner og 16 fylkeskommuner, som har helhetlig offisiell facebookside, rangeres inn etter følgende seks kategorier:

1: Antall likere
2: Andel likere
3: Antall snakker om
4: Andel snakker om
5: Vekst likere (antall)
6: Vekst likere (andel)

Rangeringene baseres på et omfattende tallmateriale som kobler statistikk fra Facebook med statisitikk fra Statistisk Sentralbyrå. Statistikken er basert på facebookstatistikk for perioden fra og med 26. august 2013 til og med 24. september 2013 (Innsikt). Innbyggertallene er basert på Statistisk Sentralbyrå fra 16. august  2013 (SSBs tall for folkemengde).

Hvilke kommuner og fylkeskommuner topper flest kategorier?

Samlet sett er det 25 kommuner som oppnår topp 25-plassering i to eller flere av de seks kategoriene. Rissa kommune er den eneste kommunen som oppnår topp 25-plassering i alle seks kategoriene. Ingen av fylkeskommunene oppnådde topp 25-plassering i to eller flere av de seks kategoriene – i denne omgang.

Innlegget fortsetter under bildet

 

Rissa kommunne er den eneste kommunen som fikk topp 25-plassering i seks av seks mulige kategorier (Foto: Rissa kommune).

Rissa kommunne er den eneste kommunen som klarte topp 25-plassering i seks av seks mulige kategorier (Foto: Rissa kommune).

 

25 kommuner i to eller flere av de seks kategoriene

Her er de 25 kommunene som oppnådde plassering i to eller flere av de seks kategoriene:

Kommune/fylkeskommune Oppnådd plassering i antall kategorier av seks mulige
Rissa kommune 6 av 6
Høylandet kommune 4 av 6
Sandnes kommune 4 av 6
Bergen kommune 3 av 6
Bærum  kommune 3 av 6
Fredrikstad kommune 3 av 6
Fyresdal kommune 3 av 6
Gloppen kommune 3 av 6
Kristiansund kommune 3 av 6
Lørenskog kommune 3 av 6
Løten kommune 3 av 6
Rauma kommune 3 av 6
Sarpsborg kommune 3 av 6
Aure kommune 2 av 6
Drammen kommune 2 av 6
Hamar kommune 2 av 6
Lier kommune 2 av 6
Lærdal kommune 2 av 6
Mandal kommune 2 av 6
Overhalla kommune 2 av 6
Ringsaker kommune 2 av 6
Rømskog kommune 2 av 6
Sel kommune 2 av 6
Siljan kommune 2 av 6
Skedsmo kommune 2 av 6

Hva mener du om dette? Bruk kommentarfeltet!

Dette er et innlegg der dine meninger og innspill er vel så viktige som selve innlegget. Derfor: Flott om du deltar i kommentarfeltet!

-Alf Tore Meling

17. oktober, 2013
  • Alf Tore Meling

    Vennligst merk at bloggen er oppdatert etter at dette innlegget ble publisert. Derfor vil ikke lenker til gamle innlegg være operative. Gamle innlegg er arkivert, selv om de ikke nødvendigvis er blitt publisert på nytt.

    Beste hilsen
    Alf Tore Meling