Glemte det sosiale Kommune-Norge den internasjonale sykepleierdagen?

13. mai, 2013

I går, søndag 12. mai 2013, var det den internasjonale sykepleierdagen. Svært få kommuner benyttet sin helhetlige offisielle facebookside til å gratulere sykepleierne med dagen. Burde flere kommuner gratulert dem – eller hører ikke gratulasjoner av denne typen hjemme på kommunenes helhetlige offisielle facebooksider? Hva mener du?

Skrevet av Alf Tore Meling

Les også:

 

Sykepleiere i Kommune-Norge

I FAFO-rapporten Personell og yrkesfordeling innen pleie- og omsorgssektoren framgår det at det var rundt regnet 30.000 sysselsatte sykepleiere i kommunal forvaltning, i 2009. Dette inkluderer kun sysselsatte med helse- og sosialfaglig utdanning som er sysselsatt i helse- og sosialtjenester.

Tabellen er hentet fra FAFO-rapporten Personell og yrkesfordeling innen pleie- og omsorgssektoren, side 10. Tallene inkluderer kun sysselsatte med helse- og sosialfaglig utdanning som er sysselsatt i helse- og sosialtjenester. © Fafo 2011 ISSN 0804-5135.

 

7 gratulanter

Her er syv kommuner som brukte sin helhetlige offisielle facebookside til å gratulerte sykepleierne med dagen, søndag 12. mai:

Bærum
Gjøvik
Haugesund
Holtålen
Ringerike
Rissa
Røyken
Disse syv gratulantene ble kartlagt via gjennomgangen av det som ble 
publisert på Kommune-Norges 217 helhetlige offisielle facebooksider, 
i løpet av søndag 12. mai. Vennligst si fra dersom noen er utelatt.

 

Den internasjonale sykepleierdagen

12. mai hvert år arrangerer den internasjonale sykepleierorganisasjonen, The International Council of Nurses (ICN), International Nurses Day. Årets tema for Sykepleierdagen er Closing the Gap med hovedfokus på:

  • Reduksjon av barnemortalitet
  • Forbedre gravides helse
  • Bekjempelse av HIV/AIDS, malaria og andre smittsomme sykdommer

 

Hva mener du? Burde flere kommuner markert dagen ved å gratulere sykepleierne?

Dette er et blogginnlegg der dine meninger og innspill er vel så viktige som selve innlegget. Derfor: Flott om du deltar i kommentarfeltet!

-Alf Tore Meling

13. mai, 2013 , ,